Παρατάσεις προθεσμιών συμμετοχής στο “Venture Garden Helping People Grow Ideas” & στον...

Παρατάσεις προθεσμιών συμμετοχής στο “Venture Garden Helping People Grow Ideas” & στον 5ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών “John & Mary Pappajohn” του ACT

457
SHARE

Την ευκαιρία σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους προσφέρει το πρόγραμμα VentureGarden  το οποίο υλοποιείται από το Entrepreneurship Hub του ACT-μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, και το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI). Οι υποβολές για τον ένατο κύκλο του προγράμματος γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου www.venturegarden.gr και παρατείνονται μέχρι και την 27 Απριλίου 2018. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 7 Μαΐου 2018. Θα λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ACT στη Θεσσαλονίκη, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6μμ ως τις 9μμ, αφού  προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων.

Το Venture Garden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας και να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα.

Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών “John & Mary Pappajohn”

Παρατείνεται, επίσης, έως τις 2 Μαΐου  η προθεσμία των δηλώσεων συμμετοχής στον 5ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών «John & Mary Pappajohn Business Plan Competition» που διοργανώνει το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT- American College of Thessaloniki.  Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και θα απονείμει στα πέντε καλύτερα επιχειρηματικά πλάνα πέντε βραβεία των 4.000 ευρώ το καθένα, τα οποία προσφέρει ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας John Pappajohn.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν βάσει της ιδέας, που θα καταθέσουν, αλλά και των προσωπικών επιχειρηματικών τους ικανοτήτων. Συγκεκριμένα θα κριθεί η καινοτομία, και η δυνατότητα και ετοιμότητα ανάπτυξης της ιδέας ενώ παράλληλα θα αξιολογηθεί η γνωστική επάρκεια, η αφοσίωση και η επικοινωνιακή ευχέρεια των διαγωνιζομένων.

Οι νικητές/τριες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να υποστηριχθούν δωρεάν με συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από έμπειρους επιχειρηματίες μέσω του δικτύου του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT School of Business.

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT School of Business υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες στην υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει προγράμματα που προσφέρουν δωρεάν γνώση σε βασικούς τομείς της επιχειρηματικής πραγματικότητας καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση από πεπειραμένους επιχειρηματίες μέσω του δικτύου μεντόρων και συνεργατών που έχει αναπτύξει. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό, θα πρέπει να καταθέσουν την περιγραφή της ιδέας τους στα ελληνικά ή αγγλικά (μέχρι 300 λέξεις) έως και τις 2 Μαΐου 2018 στο www.act.edu/pappajohn-awards

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Διαγωνισμού, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.act.edu/pappajohn-awards ή να επικοινωνήσουν στο e-mail: business_school@act.edu ή να απευθυνθούν στο τηλ. 2310  398 347 (Αθηνά Νουσιοπούλου 10π.μ – 4μ.μ).

 

LEAVE A REPLY