Παρευξείνια Τράπεζα: Νέος Αντιπρόεδρος Τραπεζικών Εργασιών ο κ.Χασάν Ντερμιχάν από την Τουρκία

Παρευξείνια Τράπεζα: Νέος Αντιπρόεδρος Τραπεζικών Εργασιών ο κ.Χασάν Ντερμιχάν από την Τουρκία

824
SHARE

Μετά από πρόταση της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παρευξείνιας Τράπεζας  όρισε τον κ. Χασάν Ντεμιρχάν ως Αντιπρόεδρο Τραπεζικών Εργασιών για περίοδο τεσσάρων ετών. Ο κ. Ντεμιρχάν αντικαθιστά τον κ. Ιγκόρ Λεσούκοφ, ο οποίος κατείχε την θέση  από τον Νοέμβριο του 2014 και ανέλαβε τα καθήκοντά του σήμερα.

Ο κ. Ντεμιρχάν γεννήθηκε το 1964 και κατάγεται από την Τουρκία. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Χατζέ Τεπέ της Άγκυρας και κάτοχος πτυχίου MBA στη Διοίκηση Τραπεζών από το Πανεπιστήμιο του Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον τραπεζικό τομέα το 1987 ως Εσωτερικός Ελεγκτής στην Etibank στην Άγκυρα της Τουρκίας. Το 1997 έγινε Γενικός Διευθυντής στην Εταιρεία Επενδύσεων και Αξιών «Κάλκινμα» στην Κωνσταντινούπολη. Εντάχθηκε στην Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης (ISDB) στην Τζέντα το 1999 ως Ανώτερος Εσωτερικός Ελεγκτής και συνέχισε την καριέρα του στο Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων για να γίνει Διευθυντής του Τμήματος το 2009, επιβλέποντας  ένα ευρύ πλαίσιο χρηματοοικονομικών θεμάτων, όπως κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών της ISDB,  επενδύσεων και σχέσεων με ανταποκρίτριες τράπεζες. Το 2016, αναλαμβάνοντας την θέση του Διευθυντή Οικονομικών Πολιτικών και Αναλυτικού Σχεδιασμού, ήταν υπεύθυνος για τον στρατηγικό οικονομικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη χρηματοοικονομικών πολιτικών της Τράπεζας.

Ο κ. Ντεμιρχάν ήταν μέλος των Επιτροπών Περιουσιακών Στοιχείων και Υποχρεώσεων, Επενδύσεων και Διαχείρισης Κινδύνων  της Ισλαμικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και την εκπροσωπούσε στο Εποπτικό Συμβούλιο της Bosna Bank International στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Μιλάει Τουρκικά, Αγγλικά και Αραβικά, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

LEAVE A REPLY