Παρουσίαση τριών καινοτόμων προϊόντων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ

Παρουσίαση τριών καινοτόμων προϊόντων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ

718
SHARE

Τρία επιτυχημένα και καινοτόμα τουριστικά προϊόντα που βασίζονται σε τεχνολογικά επιτεύγματα παρουσιάζει η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ/IΠΤΗΛ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών), την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ (6οχλμ. Χαριλάου-Θέρμης).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της εβδομάδας τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας “ThessWeek” (13-21 Μαΐου 2018) και του 5ου Συνεδρίου Πληροφορικής TECHNOLOGY FORUM, με στόχο τη διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας με τις νέες τεχνολογίες.

Στην εν λόγω εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση τουριστικών προϊόντων που αφορούν στη βιώσιμη μετακίνηση με ποδήλατα μέσω χρήσης γεω-εντοπισμού, στην ανάδειξη έξυπνων οικοσυστημάτων τουρισμού μέσω διασύνδεσης υγείας – φροντίδας – ευεξίας, καθώς και σε τουριστικά προϊόντα βασισμένα σε τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  1. «Προώθηση του Τουρισμού με Τεχνολογίες Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας»

Εισηγητές: Θάνος Τσακίρης (συνεργαζόμενος ερευνητής ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ), Δημοσθένης Ιωαννίδης (συνεργαζόμενος ερευνητής ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ) και Δημήτρης Τζοβάρας (Διευθυντής ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ).

  1. “EasyBike Hotel – Το παράδειγμα της βιώσιμης μετακίνησης ως τουριστικό προϊόν”

Εισηγητής: Δημήτρης Δημητριάδης- VP Business Development- Shared Mobility Expert – Brainbox SA

  1. «Διασυνδεδεμένη Υγεία – Φροντίδα – Ευεξία για την ανάδειξη έξυπνων οικοσυστημάτων τουρισμού»

Eισηγήτρια: Ειρήνη Πατσιούρα, οικονομολόγος, project manager έργων καινοτομίας VIDAVO.

 

LEAVE A REPLY