Παροχών… συνέχεια σε 250.000 στρατιωτικούς, πυροσβέστες, αστυνομικούς και λιμενικούς, λόγω απόφασης του...

Παροχών… συνέχεια σε 250.000 στρατιωτικούς, πυροσβέστες, αστυνομικούς και λιμενικούς, λόγω απόφασης του ΣτΕ

1496
SHARE

«Πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επιστροφή των αναδρομικών σε 250.000 στρατιωτικούς, πυροσβέστες, αστυνομικούς και λιμενικούς.

Ειδικότερα, η απόφαση του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την επιβολή κρατήσεων στις μηνιαίες αποδοχές των ένστολων, το διάστημα Αυγούστου 2012-Δεκεμβρίου 2017, δίνοντας μάλιστα προθεσμία ως το τέλος Οκτωβρίου στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επιστρέψει τα χρήματα που αναλογούν σε κάθε δικαιούχο.

Το συνολικό ποσό των αναδρομικών εκτιμάται στα 450 εκατ. ευρώ ενώ τα χρήματα που θα λάβουν στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί εν ενεργεία και συνταξιούχοι, κυμαίνονται από 2.500 ευρώ ως και 12.800 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία η χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου, ύψους 100 ευρώ επεκτείνεται και σε όσους ένστολους υπηρετούν σε μονάδες προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη).

LEAVE A REPLY