Περίεργο “ξήλωμα” 105 πυραμίδων οριογραμμής στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ

Περίεργο “ξήλωμα” 105 πυραμίδων οριογραμμής στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ

480
SHARE

Συνολικά 105 πυραμίδες που οριοθετούν την συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας – πΓΔΜ στην Π.Ε. Φλώρινας εκθεμελίωσαν άγνωστοι χθες και προχθές, σύμφωνα με το  τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, που διεξάγει έρευνες για τη διαλεύκανση της περίεργης αυτής υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι συγκεκριμένες τριγωνομετρικές πυραμίδες απέχουν 9 χλμ από το τελευταίο ελληνικό φυλάκιο και είναι “χρεωμένες” στην πλευρά των Σκοπίων, βάσει της συμφωνίας που έχουν υπογράψει Ελλάδα και πΓΔΜ, ενώ επίσης δεν υπάρχει ορατότητα από το ελληνικό φυλάκιο. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Φλώρινα αστυνομικών, στρατιωτικών και πολιτικών αξιωματούχων των δύο χωρών για την υπόθεση αυτή.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται μόνο ότι:

Ανακοινώνεται ότι, το διάστημα από 23 έως 24 Νοεμβρίου 2018 άγνωστοι δράστες προέβησαν στην εκθεμελίωση – φθορά (105) πυραμίδων – κολώνων οριογραμμής, που οριοθετούν την συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας – π.Γ.Δ.Μ. και συγκεκριμένα στο ύψος βορείως της Τοπικής Κοινότητας Μεσοκάμπου έως ανατολικά της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας.

Για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές και στρατιωτικές Αρχές.

LEAVE A REPLY