Περισσότερους πόρους και ελέγχους στα τελωνεία προτείνει ο Απ.Τζιτζικώστας για την...

Περισσότερους πόρους και ελέγχους στα τελωνεία προτείνει ο Απ.Τζιτζικώστας για την καταπολέμηση του παρεμπορίου

391
SHARE

Την ανάγκη διάθεσης πόρων από την πλευρά της Πολιτείας για την καταπολέμηση του φαινομένου του παρεμπορίου, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, η καταπολέμηση του παρεμπορίου “γίνεται με το ένα πόδι στο γύψο” καθώς όπως σημείωσε, οι περιφέρειες “έχουν το δικαίωμα να κάνουν ελέγχους αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να κατασχέσουν και να καταστρέψουν προϊόντα παρεμπορίου”.

“Η καταπολέμηση του περμπορίου γίνεται στην πηγή, στην αρχή, στα τελωνεία. Από τη στιγμή που τα προϊόντα παρεμπορίου θα περάσουν στη χώρα, η μάχη γίνεται άνιση”, υπογράμμισε ο κ.Τζιτζικώστας και σημείωσε πως το παρεμπόριο στερεί “σημαντικά έσοδα από τις νόμιμες επιχειρήσεις, τις βιοτεχνίες, τα καταστήματα, τους επαγγελματίες και ταυτόχρονα, στερεί σημαντικά έσοδα από τη χώρα”.

Από την πλευρά του, ο κ.Πιτσιόρλας τόνισε πως στόχος του υπυοργείου είναι να συντονίσει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους φορείς που μπορούν να συμβάλουν στην καταπολέμηση του παρεμπορίου.

“Είναι προτεραιότητα να δώσουμε και παραπάνω πόρους για την καταπολέμηση του εμπορίου”, υπογράμμσιε ο κ.Πιτσιόρλας.

LEAVE A REPLY