Του Γ.Κατσιάνη
Στο πλευρό των πολύ μικρών επιχειρήσεων θα βρεθεί το επόμενο διάστημα η περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το “πράσινο φως” που άναψε η Κομισιόν για την διάθεση επιπλέον πόρων, ύψους 83,8 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανασυγκρότησης προβλέπει, μεταξύ άλλων, την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Ειδικότερα, μέσω του Ταμείου Μικροπιστώσεων θα χορηγηθούν δάνεια έως 25.000 ευρώ χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες επιχειρήσεις.
Επιπλέον, προβλέπεται η ίδρυση 500 νέων επιχειρήσεων, με επιχορηγήσεις που καλύπτουν λειτουργικά έξοδα και νέες θέσεις εργασίας.
“Στόχος είναι να στηριχθούν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που βρέθηκαν εκτός τραπεζικού δανεισμού και να δοθούν ευκαιρίες σε νέους πτυχιούχους να μείνουν στη Θεσσαλία και να επιχειρήσουν”, τονίζεται, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της περιφέρειας.
Απασχόληση
Την ίδια ώρα, μέσω του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανασυγκρότησης προβλέπεται η δημιουργία 2.182 θέσεων κοινωφελούς εργασίας για ανέργους της περιοχής.
Συγκεκριμένα, 1.122 άτομα θα απασχοληθούν σε έργα αποκατάστασης υποδομών και καθαρισμούς δρόμων, σχολείων και νοσοκομείων, 555 άτομα θα εργαστούν σε περιβαλλοντικές δράσεις, όπως αναδασώσεις και καθαρισμοί ρεμάτων, 340 εργαζόμενοι θα ενισχύσουν δημοτικές υπηρεσίες και κοινωνικές δομές ενώ 165 εργαζόμενοι θα αναλάβουν καθήκοντα κοινωνικής φροντίδας για ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες.
“Η πολιτική πρόκληση είναι ξεκάθαρη: η τοπική αυτοδιοίκηση να αποδείξει ότι μπορεί να σχεδιάζει και να εκτελεί με διαφάνεια, ταχύτητα και όραμα. Αν το καταφέρει, η Θεσσαλία θα αποτελέσει παράδειγμα περιφέρειας που δεν λύγισε αλλά ξαναστάθηκε όρθια, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και θεσμών”, δήλωσε ο περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας.
Thesseconomy Οικονομία – Επιχειρείν