Saturday , 20 April 2024

Πιέζεται το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη – Ελάχιστες οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ για Covid – “Καμπανάκι” Ματίνας Παγώνη για 6.000-8.000 κρούσματα σε 15 ημέρες

Ασφυκτική αρχίζει να γίνεται η πίεση από τα νέα περιστατικά Covid-19 στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς πλέον λιγοστεύουν επικίνδυνα οι ελεύθερες κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesseconomy.gr, το νοσοκομείο Παπανικολάου ολοκλήρωσε σήμερα το πρωί την εφημερία του με 30 νέες εισαγωγές ασθενών με Covid-19, ενώ διαθέτει πλέον μόλις μία ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ Covid. Στο δε Ιπποκράτειο νοσοκομείο που εφημέρευε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο (την Κυριακή) έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών με το νέο κορωνοϊό και στη ΜΕΘ Covid υπάρχουν πλέον ελεύθερες μόνο τρεις κλίνες και η διοίκηση του νοσοκομείου προσανατολίζεται στη μετατροπή άλλων κλινικών σε κλινικές Covid.

Στο μεταξύ, νέα έκκληση σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους να εμβολιαστούν άμεσα, απηύθυνε με σημερινές δηλώσεις της η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι αν δεν προσέξουμε σε αυτή την περίοδο αιχμής τότε η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) θα είναι ξανά πολύ μεγάλη. “Σε 15 μέρες θα βγουν τα επιδημιολογικά στοιχεία για 6 και 8 χιλιάδες κρούσματα και άντε να τα μαζέψουμε. Θα υπάρξουν επιπτώσεις στο σύστημα υγείας. Χρειάζεται προσοχή και πολύ μεγάλος έλεγχος” ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή σε πλοία και αεροπλάνα, να φορούν μάσκες, να κάνουν τεστ και για 4-5 ημέρες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σπίτια τους για να αποφευχθούν οι ενδοοικογενειακές μεταδόσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *