Παρεμπόριο: 22 συλλήψεις σε Πιερία και Χαλκιδική

Παρεμπόριο: 22 συλλήψεις σε Πιερία και Χαλκιδική

866
SHARE
Πιερία: Άλλες 14 συλλήψεις για το παρεμπόριο

Χιλιάδες προϊόντα παρεμπορίου εντόπισαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας οι οποίοι πραγματοποίησαν νέα επιχείρηση -«σκούπα» σε τουριστικές και παραλιακές περιοχές της Πιερίας.

Ειδικότερα, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση -τη δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες- που πραγματοποιήθηκε χθες (12 Αυγούστου) από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας, συνελήφθησαν σε παραλιακές περιοχές της Πιερίας 9 υπήκοοι Μπαγκλαντές, τρεις υπήκοοι Σενεγάλης και 2 υπήκοοι Πακιστάν, για παρεμπόριο.

Κατασχέθηκαν πάνω από 17.000 είδη παρεμπορίου, τα οποία αφορούν σε είδη ένδυσης, υπόδησης, βραχιόλια, καπέλα, πορτοφόλια, παιδικά παιχνίδια, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, ζώνες, γυαλιά ηλίου και άλλα αντικείμενα, τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία.

Επιπλέον, σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Στόχος των αστυνομικών εφόδων στις παραλίες είναι η καταπολέμηση του φαινομένου του παράνομου πλανόδιου εμπορίου που αποτελεί μάστιγα για την ελληνική οικονομία και ως γνωστό έχει την… τιμητική του τα καλοκαίρια στις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, είχαν εντοπιστεί, επίσης, στην Πιερία, περισσότερα από 49.000 προϊόντα παρεμπορίου και είχαν γίνει 12 συλλήψεις.

Στη Χαλκιδική

Ανάλογοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε τουριστικές και παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, σε συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο πενθήμερο (7 έως 11 Αυγούστου), από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, συνελήφθησαν επτά υπήκοοι Μπαγκλαντές και 1 υπήκοος Σενεγάλης, για παρεμπόριο. Κατασχέθηκαν 4.669 είδη παρεμπορίου, τα οποία αφορούν σε είδη ένδυσης, βραχιόλια, ρολόγια, πορτοφόλια, παιδικά παιχνίδια, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, γυαλιά ηλίου και άλλα αντικείμενα, τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία.

LEAVE A REPLY