Πιερία: Αγρότες τόσο απογοητευμένοι που δεν κάνουν ούτε μπλόκα

Πιερία: Αγρότες τόσο απογοητευμένοι που δεν κάνουν ούτε μπλόκα

551
SHARE

Δεν υπάρχουν μπλόκα στην Πιερία γιατί οι αγρότες αισθάνονται τόσο απογοητευμένοι, καθώς μεγάλες κινητοποιήσεις του παρελθόντος, με μεγάλη συμμετοχή στα μπλόκα όπως το 2016 δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. Τα παραπάνω δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας Γιάνης Δημαλής και προσθέτει ” αποαφασίσαμε πως το κλείσιμο των δρόμων δεν είναι σωστό, είμαστε κατά του κλεισίματος των δρόμων, αλλά και οδιάλογος δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, όπως και οι αλλεπάλληλες επαφές με υπουργούς.

Νέοι Αγρότες μόνο στα χαρτιά

Ο κ. Δημαλής αναφέρεται με τα μελανότερα χρωματα στο μέλλον των νέων αγροτών. Όπως επισημαίνει ” οι νέοι αγρότες θα πεθάνουν νέοι, δυστυχώς πριν καν ξεκινήσουν. Δυστυχώς οι πολιτικές της Ελλάδος δημιουργούν Νέους Αγρότες στα χαρτιά για μια επιδότηση, για 15 χιλιάρικα στο επιδοτούμενο πρόγραμμα και μέχρι εκεί, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο, χωρίς καμία δυνατότητα να εξελίξουν το επάγγελμα τους, χωρίς οργάνωση από τις διευθύνσεις γεωργίας, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς έρευνα για νέες καλλιέργειες.

Μπλόκο Κουλούρας

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Ημαθίας συνεχίζουν τον αγώνα τους και την παραμονή τους στο μπλόκο της Κουλούρας. Ο πρόεδρος Αγροτών Βέροιας Τάσος Χαλκίδης κάνει λόγω για εμπαιγμό από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος τους είχε υποσχεθεί πως μέχρι 20 Δεκεμβρίου θα έχουν αποζημιωθεί από τις ζημίες της κακοκαιρίας του 2018 οι ροδακινοπαραγωγοί και μέχρι σήμερα δεν μπήκε ούτε ευρώ στους λογαριασμούς τους. Το ερχόμενο Σάββατο το μπλόκο Κουλούρας θα ενισχυθεί ως συμπαράσταση στους αγρότες της Νίκαιας και όπως εξηγεί ο κ. Χαλκίδης όσο ο πρωθυπουργός η κλιμάκιο της κυβέρνησης δεν δέχεται να γίνει ραντεβού μεταξύ τους, οι αγρότες θα παραμείνουν στα μπλόκα, χωρίς να αποκλείουν, μετά τη συνέλευση του ερχόμενου Σαββάτου, να αποφασίσουν και κλείσιμο δρόμων στο ύψος του μπλόκου Κουλούρας.

LEAVE A REPLY