ΠΚΜ: Οι προτεραιότητες του νέου ΕΣΠΑ (2021-2027) – Στήριξη των ΜΜΕ

ΠΚΜ: Οι προτεραιότητες του νέου ΕΣΠΑ (2021-2027) – Στήριξη των ΜΜΕ

706
SHARE

Η  διαβούλευση με τους φορείς για τη διαμόρφωση και το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, της προγραμματικής περιόδου 2021-2027, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε σήμερα με σχετική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Περιφερειακή αρχή.  
Προτεραιότητες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, κ.Τζιτζικώστα, για το νέο ΕΣΠΑ είναι:

-η δημιουργία καινοτόμου Περιφέρειας με έμφαση στην έξυπνη εξειδίκευση και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσα από τη βελτίωση τη πρόσβασης σε χρηματοδότηση και στα εργαλεία της ψηφιακής οικονομίας

-η διαμόρφωση μιας πράσινης περιφέρειας μέσα από την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας

-η ολοκλήρωση δικτύων μέσω διεύρυνσης ευρωζωνικών συνδέσεων

-η βελτίωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην εργασία και η άρση των κοινωνικών αποκλεισμών

-η πρόσβαση στην εκπαίδευση και κατάρτιση

-η βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από τοπικές πρωτοβουλίες.

«Στόχος μας είναι να καταστεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Θεσσαλονίκη κέντρο εμπορίου, ενεργειακής ασφάλειας, έρευνας και εκπαίδευσης για όλα τα Βαλκάνια και να γίνει πρωτεύουσα εξωστρέφειας για όλη την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Τζιτζικώστας προανήγγειλε επίσης τη διάθεση από την ΠΚΜ 130 εκατ. ευρώ (από το τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020) για επενδύσεις στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών, που μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή θα επιφέρουν επενδύσεις άνω των 260 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία υποβολής των προς χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, η οποία θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, θα ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου. Σημείωσε, επίσης, πως με αυτές τις προκηρύξεις ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της αγοράς, καθώς δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν επιχειρήσεις εστίασης και λιανικού εμπορίου που διατηρούν τουλάχιστον δύο θέσεις εργασίας. «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», επισήμανε χαρακτηριστικά.

LEAVE A REPLY