Πλατφόρμα δικτύωσης επιχειρήσεων της Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας από την ΟΕΒΕΜ

Πλατφόρμα δικτύωσης επιχειρήσεων της Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας από την ΟΕΒΕΜ

444
SHARE

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία Παραγωγικής Πλατφόρμας Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με άλλους φορείς και επιχειρήσεις τόσο της Μαγνησίας, όσο και της ευρύτερης Περιφέρειας.

Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα στην ουσία θα δημιουργήσει μια “κοινή δεξαμενή επιχειρήσεων”, προσφέροντας επιχειρηματικές ευκαιρίες καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης σε όλες τις κατηγορίες του πρωτογενούς, δευτερογενούς, και τριτογενούς τομέα, δηλαδή σε όλες τις κατηγορίες της βιοτεχνίας, του εμπορίου με προοπτικές να επεκταθεί και σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών, τουρισμού και τεχνολογίας. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να διενεργούν εμπορικές συναλλαγές με ταχύτητα, διαφάνεια και ασφάλεια.

“Στην πλατφόρμα – επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφων Πλαστάρας – θα προσφέρουμε πρωτοποριακές λύσεις για διεθνείς εμπορικές συναλλαγές, πληροφορίες για εκθέσεις, χρηματοδοτήσεις και προγράμματα ελληνικού και ευρωπαϊκού πεδίου. Μέσω αυτής, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να διαπραγματευτούν και να ολοκληρώσουν παραγγελίες, να καθορίσουν όρους εμπορικής συμφωνίας, να αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν το επιχειρείν. Δυνατή θα είναι και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των φορέων, των επιχειρηματιών διαφορετικών γεωγραφικών διαμερισμάτων, που θα συμμετέχουν, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Η πλατφόρμα θα αποτελέσει βασικό εργαλείο στήριξης των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της περιοχής μας, και όχι μόνο, στην προσπάθεια που κάνουν προκειμένου να εντοπίσουν νέες αγορές αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς και κάνοντας τα προϊόντα της περιοχής μας ευρύτερα γνωστά και ελκυστικά. Στόχος μας είναι να αποτελέσει ένα στήριγμα για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, μιας που ενέργειες εξωστρέφειας και διεύρυνσης της «πίτας» αποτελούν μονόδρομο για το αύριο. Θα μπορούν να διοργανώνονται επιχειρηματικές συναντήσεις, να παρέχονται πηγές και πληροφορίες, ώστε οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν να έχουν δυνατότητα ανάπτυξης, συνεργασιών, συνεργειών και γενικότερα κοινών δράσεων σε ελλαδικό και όχι μόνο επίπεδο. Με άλλα λόγια μέσω της πλατφόρμας αυτής δίνεται η δυνατότητα να υπάρξουν συνέργειες επιχειρήσεων που ασχολούνται με το ίδιο επιτήδευμα προκειμένου να έχουν κοινή πορεία σε αγορές εκτός Ελλάδος”.

Με βάση τη φιλοσοφία της εξωστρέφειας θα οικοδομηθεί ένα ευρύ πλαίσιο με όλους τους φορείς επιχειρηματικότητας εξαγωγών και διμερών σχέσεων, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, Επιμελητήρια, Περιφέρεια, Μητρόπολη, Δήμοι, όπως επίσης και με όλες τις Ομοσπονδίες της Κεντρικής Ελλάδος και όχι μόνο, καθώς και με τους Συλλόγους Πρωτοβαθμίων Σωματείων.

Η δημιουργία της πλατφόρμας είναι μέσα στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων και πρωτοπόρων ενεργειών στις οποίες στρέφεται η ΟΕΒΕΜ, καλώντας και άλλους φορείς να συμπράξουν προς αυτή την κατεύθυνση με τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχει ο καθένας. “Είναι επιτακτική ανάγκη επιτέλους να κάνουμε το βήμα μπροστά και αυτό το βήμα να το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ¨, τονίζει ο κ.Πλαστάρας.

LEAVE A REPLY