Friday , 19 April 2024

Πλεύρης: Άρση μέτρων έως μέσα Μαρτίου η λογική στην Ε.Ε. – Δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας

“Δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας” προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την απόφαση άρσης περιορισμών, διευκρινίζοντας ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης η λογική όλων των χωρών είναι ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.

Το ποσοστό εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό στη χώρα μας, όπως ανέφερε, είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων, γεγηονός που όπως σημείωσε δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Όοσν αφορά, δε, στη συζήτηση για τέταρτη δόση, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους επιστήμονες και τον ΕΜΑ. Ενδεχομένως, όπως πρόσθεσε, να χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης, αλλά αυτή η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *