«Πλώρη» για τη δημιουργία ηλεκτροκίνητου πλοίου βάζει το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

«Πλώρη» για τη δημιουργία ηλεκτροκίνητου πλοίου βάζει το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

731
SHARE

Μετά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ βάζει… πλώρη και για την κατασκευή ηλεκτροκίνητου πλοίου!

Την αποκάλυψη έκανε ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Ευάγγελος Μπεκιάρης, κατά την διάρκεια των εργασιών του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Έρευνα στις Μεταφορές στην Ελλάδα (ICTR 2017) που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

«Πριν από τρία χρόνια, οι Νορβηγοί δημιούργησαν το πρώτο ηλεκτροκίνητο πλοίο, το οποίο εκτελεί δρομολόγια στα φιόρδ. Έτσι και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Μπεκιάρης και τόνισε πως η ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί το μέλλον στις μεταφορές.

«Το ηλεκτροκίνητο πλοίο δεν μολύνει το θαλάσσιο χώρο με πετρέλαιο, έχει αυτονομία και μπορεί να μεταφέρει επιβάτες στα νησιά του Αιγαίου», σημείωσε και επισήμανε πως το ΕΚΕΤΑ έχει ξεκινήσει συνεργασία με άλλα ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού για την δημιουργία της πρωτοποριακής εφαρμογής.

«Αν το συγκεκριμένο εγχείρημα στηριχθεί οικονομικά και από την εφοπλιστική κοινότητα, θεωρώ πως μέχρι το 2030, η Ελλάδα μπορεί να διαθέτει ηλεκτροκίνητο πλοίο», υποστήριξε ο κ. Μπεκιάρης.

LEAVE A REPLY