ΠΟΒΑΚΩ: Ο ενεχυροδανεισμός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση στοιχείο της αργυροχρυσοχοΐας

ΠΟΒΑΚΩ: Ο ενεχυροδανεισμός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση στοιχείο της αργυροχρυσοχοΐας

418
SHARE

Ο ενεχυροδανεισμός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση στοιχείο της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, τονίζει η ΠΟΒΑΚΩ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών) με αφορμή τη σύλληψη του γνωστού ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδου και επισημαίνει ανακρίβειες που διακινούνται από κάποια μέσα ενημέρωσης σε βάρος του κλάδου της αργυροχρυχοΐας.

“Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες – αναφέρει η ανακοίνωση – γύρω από την εξάρθρωση δικτύου παράνομης διακίνησης χρυσού και τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται από κάποια ΜΜΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:

  1. Ο ενεχυροδανεισμός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση συστατικό στοιχείο της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, που αντικείμενό της είναι η δημιουργία τεχνουργημάτων και όχι η καταστροφή τους.
  2. Προφανώς οι χιλιάδες νόμιμες επιχειρήσεις του χώρου μας και η ελληνική οικονομία γενικότερα, κανένα όφελος δεν έχουν από τέτοιου είδους πρακτικές, που προάγουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, εκφράζοντας όλο αυτό το ζωτικό κομμάτι της  ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, δηλώνει ότι απορρίπτει  αυτό το παράνομο και παρασιτικό κομμάτι, που έστω και έμμεσα προσβάλει τον κλάδο της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, με τα 6.000 χρόνια δημιουργικής ιστορίας”.

LEAVE A REPLY