Wednesday , 24 April 2024

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά της Πισπιρίγκου και για τη Μαλένα και την Ίριδα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή, και για τα δυο μικρότερα παιδιά της, τη Μαλένα και την Ίριδα, ασκήθηκε κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου οι οποίοι ολοκλήρωσαν την προκαταρκτική τους έρευνα έκριναν πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη έχει δολοφονήσει και τα άλλα δύο παιδιά της.

Η νέα δίωξη στηρίζεται στα αδιάσειστα ιατροδικαστικά δεδομένα που καταγράφονται στην πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά, όπως επίσης και στις μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που είχαν επαφή με τα δύο περιστατικά των μικρών κοριτσιών, αλλά και στο δεδομένο ότι μόνο εκείνη ήταν μαζί τους τη στιγμή του θανάτου τους, όπως είχε συμβεί και με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Όσον αφορά ειδικότερα τον θανάτο της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί περιγράφουν στις καταθέσεις τους που είναι στη δικογραφία την εικόνα μιας μητέρας που άρχισε να καλεί σε βοήθεια, όταν το παιδάκι πλέον ήταν κρύο, δηλαδή είχε πεθάνει πριν από ώρα. Παράλληλα επισημαίνουν ότι το παιδί είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία και έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά.

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά τον θάνατο της μόλις έξι μηνών Ίριδας, από τη δικογραφία προκύπτει ότι υπήρξαν σημάδια αίματος στο στόμα του μωρού, γεγονός που πιστοποίησε κατά τους ιατροδικαστές και τους εισαγγελείς, ότι ο θάνατος ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Επίσης και σε αυτήν την περίπτωση, η Πισπιρίγκου σύμφωνα με τις μαρτυρίες η μητέρα ειδοποίησε πολλή ώρα αφού το παιδί είχε ξεψυχήσει και οι διασώστες το βρήκαν σε νεκρική ακαμψία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *