Ποιοι «τρέχουν» για να κάνουν φορολογική δήλωση

Ποιοι «τρέχουν» για να κάνουν φορολογική δήλωση

928
SHARE

Λίγα μόλις 24ωρα μετά το άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018, δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι που έχουν ολοκληρώσει ήδη τη διαδικασία και αναμένουν τη σχετική εκκαθάριση.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, μέχρι στιγμής πάνω από 50.000 φορολογούμενοι έχουν καταθέσει τις δηλώσεις τους, με την πλειοψηφία (58%) να εμφανίζει εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο.

«Είναι πολλοί οι πελάτες που έρχονται και μας ζητούν να κάνουμε από τώρα φορολογική δήλωση, μόνο και μόνο για να μπορούν να λαμβάνουν τα επιδόματα που τους χορηγεί το κράτος», δήλωσε γνωστός φοροτεχνικός.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση φορολογούμενου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έκανε την φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2017, μόνο και μόνο για να ενταχθεί το παιδί του σε πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας δημοτικού παιδικού σταθμού, μέσω ΕΣΠΑ!

«Υπήρχε πελάτης, ο οποίος μου έκανε παράπονα επειδή δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ’, λόγω χαμηλού εισοδήματος που εμφάνιζε στη φορολογική του δήλωση(!)», είπε λογίστρια.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εκπνέει στις 30 Ιουνίου ενώ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η εξόφληση των φόρων θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

LEAVE A REPLY