Ποιοι ωφελούνται από την αύξηση του κατώτατου μισθού

Ποιοι ωφελούνται από την αύξηση του κατώτατου μισθού

1101
SHARE

Νέα δεδομένα στις αποδοχές εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ανέργων φέρνει η αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 610 ευρώ που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Ειδικότερα, κερδισμένοι είναι οι 610.000 μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 600 ευρώ ή εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης, δηλαδή με 350 ευρώ, μικτά.

Ακολουθούν βασικά επιδόματα που δίνει ο ΟΑΕΔ, με πρώτο το τακτικό επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ, το οποίο υπολογίζεται με βάση το 55% του κατώτατου ημερομισθίου.

Επίσης, η αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να αναπροσαρμόσει το επίδομα μητρότητας, το βοήθημα για επίσχεση εργασίας, το ειδικό βοήθημα που χορηγείται μετά τη λήξη επιδότησης της ανεργίας (ισούται με 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας) και το εποχικό βοήθημα που λαμβάνουν εργαζόμενοι όπως οικοδόμοι, καπνεργάτες, ηθοποιοί και μουσικοί.

Ωστόσο, σημαντικές αναμένεται να είναι και οι αυξήσεις για τους νέους έως 25 ετών, οι οποίοι σήμερα αμείβονται με το ποσό των 511 ευρώ.

LEAVE A REPLY