Πολιτικές εντάσεις προκαλεί στα Σκόπια το δημοψήφισμα για το ονοματολογικό

Πολιτικές εντάσεις προκαλεί στα Σκόπια το δημοψήφισμα για το ονοματολογικό

656
SHARE

Κραδασμούς και στην πολιτική σκηνή των Σκοπίων προκαλεί το επικείμενο δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αφορμή στάθηκε η αποχώρηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι από την διακομματική συνάντηση  που συγκάλεσε χθες ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ σχετικά με το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες των Σκοπίων στο δημοψήφισμα του φθινοπώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μίτσκοσκι ζήτησε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση σήμερα το μεσημέρι, με τη συμμετοχή όμως μόνο των τεσσάρων μεγάλων πολιτικών κομμάτων της χώρας, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.

«Ο κ. Μίτσκοσκι θα έχει ακόμη μια ευκαιρία ν’ αποδείξει εάν είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και υπέρ του δικαιώματος των πολιτών ν’ αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας», τόνισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός και χαρακτήρισε «επιπόλαια» την αποχώρηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη σύσκεψη.

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Ζάεφ φέρεται να έχει καταλήξει στο ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα.

«Επιθυμείτε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ με την στήριξη της συμφωνίας ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα;», είναι το ερώτημα που έθεσε στο τραπέζι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, με την πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων να τοποθετούνται θετικά ως προς τη συγκεκριμένη διατύπωση.

LEAVE A REPLY