Πολιτική κόντρα για το σκάνδαλο της Novartis

Πολιτική κόντρα για το σκάνδαλο της Novartis

381
SHARE

Σφοδρή πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει μετά την κατάθεση στον Άρειο Πάγο της δικογραφίας που αφορά το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis. Τους τόνους ανέβασε και το γεγονός ότι η η δικογραφία, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα διαβιβαστεί σήμερα, Τρίτη (6/2) στη Βουλή, με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης να υποστηρίζουν πως το σκάνδαλο με τα φάρμακα είναι τεράστιο λόγω της υπερκοστολόγησης που εκτόξευσε, όπως λένε, στα ύψη τη φαρμακευτική δαπάνη. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως «η πείρα μου με ωθεί στο συμπέρασμα ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο στην ελληνική ιστορία.
Σύμφωνα πληροφορίες από τη δικογραφία οι οποίες διέρρευσαν από χτες, εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis εκτός από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο είναι και οι:
Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς και Γιώργος Κουτρουμάνης για τους οποίους φέρεται να προκύπτει εμπλοκή τστην διάπραξη των αδικημάτων της απιστίας και της δωροδοκίας προκειμένου η Novartis να επικρατήσει στην αγορά φαρμάκων.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου για το θέμα της Novartis υπό τον Α. Τσίπρα και με τη συμμετοχή Κοντονή- Παπαγγελόπουλου.

Όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία «ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής του όχι μόνον ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας την οποία εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, αλλά επιχείρησαν να προκαταλάβουν και την απόφαση, μιλώντας για σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως ελληνικού κράτους». Η ΝΔ κάνει λόγο για «απαράδεκτη προσπάθεια ανάμιξης της κυβέρνησης στην ανακριτική διαδικασία», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως όλα αυτά «όλως τυχαίως συμβαίνουν μια ημέρα μετά τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών για τους απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ζήτημα».

Ξεπέρασε τα όρια η… συμμορία
΄Έντονη και άκρως αιχμηρή ήταν η αντίδραση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδου για την εμπλοκή του στην υπόθεση. «Η ηθική εξαχρείωση και ο πολιτικός αμοραλισμός της παρούσας κυβέρνησης έσπασαν όλα τα ρεκόρ που είχαν οι ίδιοι δημιουργήσει. Αυτή την φορά η συμμορία ξεπέρασε ακόμα και τα όρια της γελοιότητας», είπε χαρακτηριστικά.
Επειδή, όμως, όλες οι ενέργειές μου ως υπουργού υπαγορεύθηκαν αποκλειστικά, μονοσήμαντα και απόλυτα από το δημόσιο συμφέρον, δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτοί που επιχείρησαν ή θα επιχειρήσουν να ρίξουν σκιές στην πολιτική μου διαδρομή θα κληθούν να λογοδοτήσουν εκεί που τους ταιριάζει: στα αρμόδια ποινικά και πολιτικά δικαστήρια» ανέφερε ο κ.Λοβέρδος.

LEAVE A REPLY