Πολιτικό άσυλο σε Ελλάδα και Γερμανία ζητούν χιλιάδες Τούρκοι

Πολιτικό άσυλο σε Ελλάδα και Γερμανία ζητούν χιλιάδες Τούρκοι

853
SHARE

Την πρωτιά στις αιτήσεις χορήγησης ασύλου διεκδικούν φέτος οι…Τούρκοι.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει Τούρκοι πολίτες για παραμονή στη χώρα μας ξεπερνούν ακόμη και εκείνες των Ιρακινών προσφύγων!

Τουλάχιστον 995 Τούρκοι πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο, σε διάστημα ενός μόλις έτους.

Η απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στις 16 Ιουλίου του 2016 και οι συνεχείς διώξεις χιλιάδων πολιτών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν ωθήσει πολλούς πολίτες της γειτονικής χώρας να αναζητήσουν «καταφύγιο» στην Ελλάδα.

Μάλιστα, κάποιοι εισέρχονται στην Ελλάδα από άλλες βαλκανικές χώρες, όπως είναι η Βουλγαρία και τα Σκόπια για να μην κινήσουν τις υποψίες των τουρκικών αρχών.

Διακαής πόθος η μετάβαση στη Γερμανία

Πηγή της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρει ότι δεν είναι λίγοι οι Τούρκοι που καταθέτουν αίτηση ασύλου για να μπορέσουν στη συνέχεια να μεταβούν στη Γερμανία, όπου έχουν συγγενείς και φίλους.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης και προσφύγων (BAMF), σύμφωνα με τα οποία το πρώτο οκτάμηνο του 2017, υποβλήθηκαν στις γερμανικές αρχές 4.408 αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου από Τούρκους υπηκόους έναντι 2.836 την αντίστοιχη περίοδο του 2016, ήτοι ένας αριθμός αυξημένος κατά 55,4%,

Να σημειωθεί ότι στις 30 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα (και την Ιταλία) σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

LEAVE A REPLY