Saturday , 20 April 2024

Πολυτελές ξενοδοχείο δεν δίνει τα φιλοδωρήματα των πελατών στους εργαζόμενους

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί η φετινή τουριστική περίοδος να είναι μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών ωστόσο οι συνθήκες για τους εργαζόμενους στις ξενοδοχειακές μονάδες εξακολουθούν να παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις, τριτοκοσμικές.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η καταγγελία του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Αττικής ότι πολυτελές ξενοδοχείο δεν καταβάλλει στους εργαζόμενους τα φιλοδωρήματα των πελατών!  

«Πιο συγκεκριμένα η εργοδοσία κρατάει τα φιλοδωρήματα που δίνονται ηλεκτρονικά (κάρτες κ.λπ.) και εδώ και τρείς μήνες δεν τα δίνει στους εργαζομένους, με το έτσι θέλω.

Μάλιστα η εταιρεία που ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία, αγνοεί μέχρι και τις συστάσεις της επιθεώρησης εργασίας κάνοντας επίδειξη εργοδοτικής ισχύος, έχοντας από ότι φαίνεται και την ανοχή του κράτους, μιας και κυβερνητικά και άλλα στελέχη του κρατικού μηχανισμού πηγαινοέρχονται εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο», τονίζει μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, το επόμενο διάστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *