Πολύχρονο: 48ωρο «λουκέτο» σε δυο επιχειρήσεις

Πολύχρονο: 48ωρο «λουκέτο» σε δυο επιχειρήσεις

1302
SHARE
Στα νησιά του Ιονίου «μετακόμισε» η φοροδιαφυγή- Ποιοι κλάδοι συμμετέχουν στο... πάρτι

Το Πολύχρονο της Χαλκιδικής «όργωσαν», σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες οι «ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας. Στόχος τους ήταν να διαπιστώσουν αν τηρείται από τις επιχειρήσεις η φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό πως η φοροδιαφυγή και η αδήλωτη εργασία αποτελούν το προσφιλές σπορ για χιλιάδες επιχειρηματίες του τουρισμού σε τουριστικές περιοχές και ειδικότερα στη Χαλκιδική.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που έγιναν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας διαπιστώθηκαν δεκάδες παραβάσεις και μπήκε 48ωρο λουκέτο σε ένα beach bar και σε μία επιχείρηση εστίασης διότι… ξεχνούσαν να κόβουν αποδείξεις.

Βέβαια, αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, αφού η φοροδιαφυγή κάνει θραύση όχι μόνο στα μουγατσατζίδικα, τις πιτσαρίες και τα μπαρ αλλά και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κυρίως όταν αυτά νοικιάζονται σε αλλοδαπούς τουρίστες. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση… επιχειρηματία ο οποίος διαχειρίζεται τέτοια δωμάτια πάνω στο… κύμα σε τουριστικό θέρετρο της Χαλκιδικής και μοιράζει στους ανυποψίαστους πελάτες του αποδείξεις οι οποίες ούτε καν αναγράφουν το όνομα της επιχείρησης και το ΑΦΜ της. Απλώς «κόβει» τις σελίδες από τα μπλοκάκια που αγοράζει από το βιβλιοπωλείο, χωρίς να φέρουν αυτά τη σφραγίδα που επιβάλλεται από την εφορία να υπάρχει…

LEAVE A REPLY