ΠΟΞ: Προβληματισμός για την επέκταση της κλαδικής ΣΣΕ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

ΠΟΞ: Προβληματισμός για την επέκταση της κλαδικής ΣΣΕ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

654
SHARE

Την ανάγκη μείωση του εργοδοτικού ποσοστού στις ασφαλιστικές εισφορές ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) με αφορμή τη χτεσινή υπογραφή της επέκτασης της κλαδικής συλλογικής σύμβασης για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους η οποία, όπως σημειώνει, θα επιφέρει σημαντική αύξηση στο κόστος εργασίας για τα ξενοδοχεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΞ έχει ως εξής:

«Η χθεσινή υπογραφή της επέκτασης της κλαδικής συλλογικής σύμβασης είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχει εμπεδωθεί εδώ και χρόνια, μεταξύ της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων στον κλάδο, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εργασιακή ειρήνη και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ελληνικού τουρισμού στην οικονομική ανάκαμψη και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Βεβαίως αυτή η απόφαση επιφέρει σημαντική αύξηση του κόστους εργασίας για τα ξενοδοχεία και δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς, ως προς τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, μέσα σε μια συγκυρία δυσθεώρητων βαρών.
Θέση της Ομοσπονδίας είναι η άμεση αποκλιμάκωση των βαρών για το ελληνικό ξενοδοχείο. Επί παραδείγματι, θα πρέπει να γίνει πράξη η μείωση του εργοδοτικού ποσοστού στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς με τη διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης που επιτυγχάνεται με την επέκταση, αυτό είναι πλέον απολύτως εφικτό.

Επιπλέον, θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος για το ζήτημα των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας του κλάδου, προκειμένου ο τουρισμός να συνεχίσει να αποτελεί φάρο απασχόλησης για τους ανέργους».

LEAVE A REPLY