Wednesday , 24 April 2024

Πορείες για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Επεισόδια σε Χαλκίδα και Ρόδο

Πορείες διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από τη σφαίρα 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης προ οκτώ ημερών βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Στην πορεία της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν φοιτητές, εργατικά σωματεία και η ΕΝΙΘ, που συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με πλακάτ που αναγράφουν συνθήματα όπως “Δεν υπάρχει καμία ανοχή στην κρατική βία και δολοφονία”, “Όλες οι ζωές μετράνε”, “16 χρονών νεκρός για 20 ευρώ βενζίνη: Δεν θα ανεχτούμε καμία συγκάλυψη!” κ.α. Η πορεία κατευθύνεται προς το Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Νωρίτερα, επίσης, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, ομάδα κουκουλοφόρων εξαπέλυσε επίθεση με βόμβες μολότωφ κατά αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, όπου λειτουργεί το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο “Αστερόκοσμος”, με αποτέλεσμα από τις φλόγες να πιάσει φωτιά χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρισκόταν στην είσοδο, το οποίο και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Ένταση για τον θάνατο του 16χρονου υπάρχει επίσης στον Ασπρόπυργο, όπου Ρομά έχουν βάλει φωτιά σε λάστιχα και χαμηλή βλάστηση και πετούν αντικείμενα στις γραμμές του προαστιακού, ενώ επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών σημειώνονται επίσης σήμερα το απόγευμα στη Χαλκίδα και στη Ρόδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *