ΠΟΦΕΕ: Ζητά νέα παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

ΠΟΦΕΕ: Ζητά νέα παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

879
SHARE
Τροπολογία: Σε 5 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ- Αφορολόγητα τα κέρδη από τη λοταρία αποδείξεων

Αίτημα για νέα μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων Φυσικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων κατέθεσε η ΠΟΦΕΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών) με επιστολή της προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή.

Αφορμή για το αίτημα, τα προβλήματα που είχαν εντοπισθεί τόσο με τις δηλώσεις αγροτών και των ενστόλων, όσο και με τη χρέωση των προκαταβολών του επόμενου έτους για φορολογούμενους οι οποίοι διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το 2016!

«Σχετικά με τα προβλήματα του 037 – 021 μας έχει αναφερθεί ότι έχει αρχίσει και κυλά ομαλά η διαδικασία με τα προβλήματα στους κωδικούς αυτούς, μετά την ενημέρωση από το τελευταίο αρχείο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προβλήματα όμως παρουσιάζονται στην χρέωση των προκαταβολών επομένου έτους, τόσο στις Νομικές Οντότητες, όσο και στα Φυσικά Πρόσωπα, τα οποία έχουν διακόψει εντός του 2016 και θα έπρεπε να ελέγχονται από το σύστημα, ώστε να αναγνωρίζονται και να μην χρεώνονται με τα ποσά των προκαταβολών. Η εναλλακτική διαδικασία εδώ, είναι η χρέωση των ποσών προκαταβολής σε δήλωση με επιφύλαξη, με ότι συνεπάγεται αυτό για τους φορολογούμενους. Επίσης, ”ξανατρέχει” σήμερα νέο αρχείο βεβαιώσεων των ένστολων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Η ΠΟΦΕΕ «λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω προβλήματα, που εξακολουθούν και υπάρχουν μέχρι στιγμής και τα οποία παρεμποδίζουν και καθυστερούν την διαδικασία υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων και δεδομένου ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει δημοσιονομικό κόστος (ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης: 31/7/2017), θεωρεί ότι για να λήξει ομαλά η ηλεκτρονική υποβολή πρέπει να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία των Φορολογικών Δηλώσεων των Φυσικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων κατά 9 ακόμη ημέρες, δηλαδή στις 26/7/2017, όπως είχε προταθεί με τα από 29/5/2017 και 20/6/2017 έγγραφα της Ομοσπονδίας μας».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι 880.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και η σχετική προθεσμία λήγει στις 17 Ιουλίου.

LEAVE A REPLY