Πού επιρρίπτουν ευθύνες οι εκπρόσωποι φορέων της Πιερίας για την απώλεια τεσσάρων...

Πού επιρρίπτουν ευθύνες οι εκπρόσωποι φορέων της Πιερίας για την απώλεια τεσσάρων «γαλάζιων σημαιών» σε παραλίες του νομού

3117
SHARE

Τις έντονες αντιδράσεις εκπροσώπων φορέων του νομού Πιερίας προκαλεί η απόφαση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης να αφαιρέσει τέσσερις παραλίες του νομού από το διεθνές πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία».

Ειδικότερα, πρόκειται για τις παραλίες της Λεπτοκαρυάς 1, της Πλάκας-Μύλου, του Πλαταμώνα 1 και της Σκοτίνας που ανήκουν στο δήμο Δίου-Ολύμπου Πιερίας.

«Άλλο ένα χτύπημα, (που αποτελεί) απαξίωση και αδιαφορία στους επαγγελματίες και φορείς που αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την προώθηση του τόπου μας στις τουριστικές αγορές», τονίζει με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά ενώ επιρρίπτει ευθύνες στο δήμο Δίου-Ολύμπου για τη συγκεκριμένη απόφαση.

«Εξαιτίας της αδιαφορίας και ανεπάρκειας του δήμου Δίου Ολύμπου που δεν καθάρισε και δεν οργάνωσε σωστά τις ακτές-αν και η ποιότητα των νερών είναι εξαιρετική δυσφημούνται οι ακτές του Δίου-Ολύμπου και η Πιερία», επισημαίνει η κα Ξυπτερά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου υποστήριξε πως η συγκεκριμένη απόφαση πλήττει την τουριστική εικόνα του νομού.

«Θεωρώ πως η Πιερία που έχει παραλιακό μέτωπο, συνολικού μήκους 80 χιλιομέτρων θα έπρεπε να διαθέτει περισσότερες γαλάζιες σημαίες από τις συνολικά έξι που είχε πριν την απόφαση», σχολίασε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

LEAVE A REPLY