Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση στο πλαίσιο του έργου SYMBIOSIS

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση στο πλαίσιο του έργου SYMBIOSIS

329
SHARE

Την πρώτη εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Bio-wastetreatment and exploitation» διοργάνωσε ο οργανισμός Innopolis,  στο πλαίσιο σύμπραξης φορέων του έργου «SYMBIOSIS», που υλοποιείται υποστηριζόμενο από το διασυνοριακό προγράμματος INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme «Greece- The former YugoslavRepublic of Macedonia 2014-2020».  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (Αγρόκτημα ΑΠΘ) και στη διάρκειά της παρουσιάστηκαν οι κύριοι στόχοι του έργου, καθώς και άλλα σχετικά διασυνοριακά έργα από τα βόρεια ελληνικά σύνορα. Επίσης, αναφέρθηκαν καλές πρακτικές από συμβιοτικές πλατφόρμες, καθώς στόχος του έργου είναι η δημιουργία της πλατφόρμας SYMBIOSIS για να διευκολύνει τη μέγιστη αξιοποίηση των οργανικών καταλοίπων/προϊόντων από όλες τις δυνατές πηγές.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων- ΣΕΒΕ, του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος και τη συμμετοχή των επιχειρήσεων ΡΕΔΑΙΣΤΟΣ, COMPOST LAB & BIOSOLIDS (σ.σ. άλλες επιχειρήσεις αναμένεται να συμπράξουν) καθώς και εξειδικευμένων επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων από Βρυξέλλες (Γιώργος Κρεμλής) και Αμερική (Κωνσταντίνος Δρούγος: Agro Marketing International Inc. – Managing Director) δημιουργείται ο πυρήνας της επιχειρηματικής αξιοποίησης των οργανικών καταλοίπων /προϊόντων που θα διεκδικήσει την αξιοποίηση των ρευμάτων οργανικής ύλης – στόχο στη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.innopolis.org/news/projects-news/32-symbiosis/222-symbiosis-project-first-sensitization-event-biowaste-treatment-and-exploitation.html

LEAVE A REPLY