“Πρεμιέρα” έκανε το “Ασημένιο Βέλος” με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Κατερίνη

“Πρεμιέρα” έκανε το “Ασημένιο Βέλος” με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Κατερίνη

1477
SHARE

Το πρώτο του δοκιμαστικό δρομολόγιο πραγματοποίησε το πρωί το “Ασημένιο Βέλος”, το σύγχρονο τρένο το οποίο από τις αρχές του 2019 θα διανύει την απόσταση Θεσσαλονίκη-Αθήνα, σε λιγότερο από τρισήμισι ώρες.

Με αφετηρία το νέο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και επιβάτες, στελέχη της κυβέρνησης, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,βουλευτές και δημοσιογράφους, το “Ασημένιο Βέλος” αναχώρησε για την Κατερίνη, αναπτύσσοντας ταχύτητα ως και 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Στο τέλος του 2018, θα παραδοθεί και το τελευταίο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Αθηνών, σε πλήρη ηλεκτροκίνηση ώστε οι πολίτες να μπορούν να μετακινούνται στις δύο πόλεις σε λιγότερο από τρισήμιση ώρες”, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης και σημείωσε πως το ο τομέας των μεταφορών αποτελεί τον κύριο πόλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Με το νέο τρένο, ο ελληνικός σιδηρόδρομος εισέρχεται σε νέα εποχή”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης.

Το “Ασημένιο Βέλος” διαθέτει 9 βαγόνια, έχει χωρητικότητα 480 θέσεων και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα ως και 250 χιλιόμετρα την ώρα.

LEAVE A REPLY