Friday , 29 March 2024

«Πρεμιέρα» για τις εργασίες κατασκευής του πρώτου «Πάρκου για Όλους»

Δουλειά έπιασαν σήμερα τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του πρώτου «Πάρκου για Όλους» στην περιοχή της Τούμπας, δύο μόλις εβδομάδες μετά την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης του έργου.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία προχώρησαν στην κατεδάφιση τμήματος της περίφραξης αλλά και σε πρόδρομες εργασίες για τον καθαρισμό του οικοπέδου, το οποίο θα αποδοθεί στους πολίτες ως ένας χώρος συνύπαρξης κι ως ένας νέος πνεύμονας πρασίνου.

«Με συντονισμένες ενέργειες φτάσαμε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ξεκινάμε ένα ‘Πάρκο για Όλους’, που από τη μία πλευρά θα αποτελέσει έναν πνεύμονα πρασίνου και από την άλλη πλευρά θα είναι ένας χώρος συνύπαρξης για όλους. Είμαστε πολύ περήφανοι που για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ένα πάρκο για όλους. Παιδιά τυπικής ανάπτυξης και παιδιά με αναπηρίες είναι μαζί στο παιχνίδι, μαζί στη ζωή», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Εφραίμ Κυριζίδης τόνισε ότι ο χώρος όπου δημιουργείται το «Πάρκο για Όλους» ήταν επί σειρά ετών «ένα φάντασμα για όλους εμάς τους κατοίκους της Τούμπας».

«Μετά από αλλεπάλληλες επιτυχίες και πίεση από τον δήμαρχο είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινάμε ένα σημαντικό έργο με χώρο πρασίνου, με παιδική χαρά για όλους, με έναν δημόσιο χώρο που τον έχει τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη η πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λαμπράκη και της Άνω Τούμπας», σημείωσε ο κ. Κυριζίδης.

Να σημειωθεί ότι το πρότυπο «Πάρκο για Όλους» βρίσκεται στον χώρο μεταξύ των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη, Παυσιλίπου και Ολυμπίας και είναι έργο, προϋπολογισμού 1,36 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *