Πρεμιέρα ενδιάμεσων εκπτώσεων την Πέμπτη (1/11) με ανοιχτή αγορά την Κυριακή (4/11)

Πρεμιέρα ενδιάμεσων εκπτώσεων την Πέμπτη (1/11) με ανοιχτή αγορά την Κυριακή (4/11)

401
SHARE

Από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 έως και το Σάββατο 10 Νοέμβριου 2018, θα ισχύσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος για τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ) «οι ανωτέρω ημερομηνίες της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι δεσμευτικές για τα εμπορικά καταστήματα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται παράταση της εκπτωτικής περιόδου πέραν της 10ης Νοεμβρίου».

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Παράλληλα, προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ίδιου νόμου, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν (προαιρετικά) την Κυριακή 4 Νοεμβρίου (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2018). Το προτεινόμενο για τη συγκεκριμένη μέρα ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα κλείνουν στις 8 το βράδυ με πρόταση του ΣΕΛΠΕ.

Να σημειωθεί ότι ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, δημοσιεύεται μέχρι την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων. Στις περιφερειακές ενότητες για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, ισχύουν τα πρώτα 15νθήμερα Μαΐου και Νοεμβρίου. Οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Στη Θεσσαλονίκη το 15θήμερο μειώνεται σε 10ήμερο, καθώς η πόλη έχει τη δική της εκπτωτική περίοδο και στη διάρκεια της ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο.

LEAVE A REPLY