Πρεμιέρα θερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα (9/7)

Πρεμιέρα θερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα (9/7)

635
SHARE

Πρεμιέρα θερινών εκπτώσεις αύριο, Δευτέρα, 9 Ιουλίου με τον εμπορικό κόσμο να ελπίζει σε τόνωση του τζίρου, κυρίως σε περιοχές οι οποίες θα υποδεχτούν μεγάλο αριθμό τουριστών. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 θα διαρκέσουν οι φετινές τακτικές θερινές εκπτώσεις, ενώ τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της εν λόγω εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018. Για τη συγκεκριμένη μέρα, το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων είναι από τις 11 πμ έως τις 6 μμ, ενώ τα πολυκαταστήματα που ανήκουν στον ΣΕΛΠΕ αναμένεται να κλείσουν δύο ώρες αργότερα, στις 8 το βράδυ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Επίσης εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή», υπογραμμίζει ο ΕΣΘ.

LEAVE A REPLY