Friday , 29 March 2024

Πρεμιέρα με αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχολείων από τις 10 Ιανουαρίου

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η διατήρηση της δια ζώσης εκπαίδευσης και της λειτουργίας των σχολείων.

«Στόχος μας είναι τα σχολεία να εφαρμόζουν κανόνες για την ασφαλέστερη λειτουργία τους», τόνισε η κα Κεραμέως και σημείωσε ότι στο 80% των περιπτώσεων όπου εντοπίστηκε κρούσμα σε σχολικό τμήμα, δεν επαναλήφθηκε δεύτερο κρούσμα.

Τι αλλάζει στα υγειονομικά πρωτόκολλα

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων (10-14 Ιανουαρίου), θα διενεργηθούν συνολικά τρία self test, τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν στους μαθητές από τα φαρμακεία.

Σε περίπτωση εκδήλωσης κρούσματος σε τάξη, οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν test καθημερινά, πέντε φορές την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, θα κάνουν 2 rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν τρία self test.

«Το ίδιο θα ισχύσει για τους εκπαιδευτικούς, δηλαδή πέντε test την εβδομάδα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», σημείωσε η κα Κεραμέως.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *