Πρεμιέρα με εντάσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Πρεμιέρα με εντάσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

578
SHARE

Άνοιξε ο δρόμος για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έπειτα από την άρση της αποχής των συμβολαιογράφων των Αθηνών, με αποτέλεσμα να γίνουν σήμερα στην ειδική πλατφόρμα οι δύο από τους δέκα πλειστηριασμούς. Οι υπόλοιποι οχτώ δεν πραγματοποιήθηκαν καθώς συνεχίζεται η αποχή σε Θεσσαλονίκη και στους υπόλοιπους συλλόγους της χώρας.

Μέλη συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης που εναντιώνονται στη διεξαγωγή πλειστηριασμών, συγκεντρώθηκαν στο ΥΜΑΘ διαμηνύοντας ότι θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στα χαρτιά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όπως έμειναν και αυτοί στα Ειρηνοδικεία της χώρας. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Θεσσσαλονίκης, όπου απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και προπυλακισμοί.

Τα μέλη των συλλογικοτήτων εμφανίζονται αποφασισμένα να παρέμβουν δυναμικά με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των συμβολαιογράφων προκειμένου να ματαιώσουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Επιπλέον, τους ζητούν να ανανεώσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους. Οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης, πάντως, συνεχίζουν την αποχή και αναμένεται να αποφασίσουν τη στάση τους την ερχόμενη Δευτέρα σε έκτακτη γενική συνέλευση.

Η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα διαρκεί τέσσερις ώρες, σε πρώτη φάση μόνο Τετάρτη από 10:00-14:00 ή από 14:00 έως 18:00, με δυνατότητα παράτασης δύο ωρών το πολύ.

Σε ό,τι αφορά τη ματαίωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι συμβολαιογράφοι τονίζουν ότι αυτή μπορεί να γίνει μόνο αν δώσει εντολή ο πιστοποιημένος συμβολαιογράφος, ενώ καταγγέλλουν ότι δέχονται απειλές κατά των ίδιων και της περιουσίας τους.

Η αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων έγινε μόνο στο συμβολαιογραφικό σύλλογο Αθηνών, ενώ στους υπόλοιπους 8 της χώρας συνεχίζεται η αποχή. Αποτέλεσμα ήταν από τους δέκα πρώτους πλειστηριασμούς να γίνουν οι δύο, ο πρώτος για μία μεζονέτα άνω των 300.000 ευρώ και ο δεύτερος για πέντε θέσεις στάθμευσης με τιμή αρχικής προσφοράς τις 47.000 ευρώ.

LEAVE A REPLY