“Πρεμιέρα” με χαμηλό… βαρομετρικό στην αγορά, έκαναν σήμερα οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

“Πρεμιέρα” με χαμηλό… βαρομετρικό στην αγορά, έκαναν σήμερα οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

527
SHARE

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η αγοραστική κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Όπως αποκάλυψε το μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ),Κωστής Χατζαρίδης, μετά τις θερινές εκπτώσεις, η πτώση στην τοπική αγορά είναι 8%-12% επί του συνόλου των λιανικών πωλήσεων.

“Το ποσοστό αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως τα τελευταία χρόνια, ο τζίρος των εμπόρων έχει συρρικνωθεί αισθητά”, σημείωσε ο κ.Χατζαρίδης.

Ωστόσο, η έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων από σήμερα, Πέμπτη δημιουργεί θετικές προσδοκίες στους καταστηματάρχες.

“Παραδοσιακά, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις πάνε καλά, γεγονός το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί και φέτος”, δήλωσε ο  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης.

Πρόκειται για την τρίτη, κατά σειρά, περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων για φέτος, ένας θεσμός ο οποίος θεσπίστηκε το 2013.

Την ίδια ώρα, πάντως, η αγοραστική κίνηση στα καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης ήταν υποτονική και αυτό γιατί, όπως δήλωσαν οι καταναλωτές, τα λιγοστά οικονομικά τους αποθέματα έχουν επενδυθεί για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ.

LEAVE A REPLY