Πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα -Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου

Πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα -Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου

624
SHARE
Κυριακή εκπτώσεων με ανοιχτά καταστήματα και διαμαρτυρίες

Αρχίζουν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις και θα λήξουν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, αν και αρκετά εμπορικά καταστήματα κινούνται σε ρυθμούς προσφορών μετά την αργίες των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, ο ΕΣΘ συνιστά στα μέλη του ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Η Κυριακή

Τέλος, ο ΕΣΘ υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018. Το προτεινόμενο από τον ΕΣΘ ωράριο για τη συγκεκριμένη Κυριακή είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ το προτεινόμενο ωράριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδο (για πολυκαταστήματα και αλυσίδες) είναι από 11πμ έως 8μμ.

LEAVE A REPLY