Προαναγγελίες Τσίπρα για ΕΒΖ, (πρώην) ΕΝ.ΚΛΩ και Λιπάσματα

Προαναγγελίες Τσίπρα για ΕΒΖ, (πρώην) ΕΝ.ΚΛΩ και Λιπάσματα

575
SHARE

Για τη “μοίρα” των εταιρειών Ελληνικά Λιπάσματα, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και ΕΝΚΛΩ μίλησε μεταξύ άλλων από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας το μήνυμα ότι “η στήριξη της βιομηχανίας και της μεταποίησης είναι βασικός στόχος ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης για την περιφέρεια”.

Για τα Λιπάσματα δήλωσε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας και της ομαλότητας και η εφαρμογή όλων των αποφάσεων που δικαιώνουν τους εργαζόμενους. Για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ότι “η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η κακοδιαχείριση των διοικήσεων που διόριζαν, απαξίωσε συστηματικά τη μεγαλύτερη αγροτική βιομηχανία της χώρας και την οδήγησε ουσιαστικά σε χρεοκοπία” και πρόσθεσε ότι “εμείς θα συνεχίσουμε με όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να την κρατήσουμε ζωντανή και να ενισχύσουμε τη λειτουργία αυτής της πολύ σημαντικής για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, βιομηχανίας”.

Για την ΕΝΚΛΩ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των πρώην εργαζομένων της ΕΝ.ΚΛΩ, συστήνοντας ειδική επιτροπή και αξιολογώντας και βελτιώνοντας μέσω ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων το επιχειρηματικό σχέδιο που κατέθεσαν, με δική τους επιλογή και ότι “η διέξοδος για το θέμα της πρώην ΕΝ.ΚΛΩ είναι να οδηγηθούμε στην μόνη νόμιμη και καθαρή λύση: την άμεση πτωχευτική διαδικασία και τους ανοικτούς δημόσιους πλειστηριασμούς. Έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα επαναλειτουργίας κάποιων από τα εργοστάσια με βάση το σχέδιο των εργαζομένων. Και φυσικά με την συμβολή επενδυτικών σχημάτων που θα προκριθούν”.

LEAVE A REPLY