Προβάδισμα 13 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 13 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

453
SHARE

Προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,3% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 7,1 %, το Κίνημα Αλλαγής 9%, το ΚΚΕ 6,7 %, η Ένωση Κεντρώων 3,3% και οι ΑΝΕΛ 2,5%.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών ως προς την καταλληλότητά του για πρωθυπουργός, με ποσοστό 26% έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης με 64%, έναντι 19%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών καταλογίζει διαχειριστική ανικανότητα στην κυβέρνηση και πρωτοφανές έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Μάλιστα όταν οι πολίτες ρωτήθηκαν σχετικά με το ποια κόμματα μπορούν να χειριστούν καλύτερα τα ελληνοτουρκικά το 12% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 25% η ΝΔ, το 5% η Χρυσή Αυγή και το 1% οι ΑΝΕΛ.

LEAVE A REPLY