Thursday , 25 April 2024

Προκλητικά σχόλια του Σταμάτη Κραουνάκη από τη σκηνή των εκδηλώσεων “Πρέσπες 2021”

Προκλητικά πολιτικά σχόλια απηύθυνε με τη γνωστή αθυροστομία του ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης το βράδυ της Παρασκευής από τη σκηνή των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2021» στον Άγιο Αχίλλειο της Φλώρινας, τόσο για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, όσο και για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

“Δεν είναι κλιματική αλλαγή. Είναι βαθύτατη αναισθησία. Συλλογική αναισθησία. Όχι μόνο κυβερνητική και πολιτική αναισθησία. Εμείς  αφήσαμε και ερημώσανε τα πάντα” σχολίασε ο μουσικοσυνθέτης και πρόσθεσε “Και κρεμόμαστε κάθε φορά στη διακριτική ευχέρεια του κυβερνώντος. Που, παιδιά, τι είναι οι κυβερνώντες; Έρχονται κάθε τέσσερα χρόνια και νοικιάζουν το μαγαζί να δουν τι θα χλαπακιάσουν. Αλλά το μαγαζί, παιδιά, ζει 3.000 χρόνια ερήμην τους. Εμείς αφήσαμε το μαγαζί στα χέρια αθλίων. Και εξακολουθούμε και το αφήνουμε γιατί μιλάμε για κλιματική αναισθησία”.

Λίγο πριν το τέλος της συναυλίας, επίσης, ο κ. Κραουνάκης έσπευσε να αναφερθεί και στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών με ανάλογο ύφος έναντι του κυβερνώντος κόμματος: “Εγώ τους πολιτικούς δεν τους συμπαθώ, γιατί είναι ντεμοντέ. Είναι τραγικά ντεμοντέ, είναι πίσω από την εποχή. Παίρνουν γελοίους επικοινωνιολόγους που τους πληρώνουν τσάμπα λεφτά, πεταμένα. Όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία. Έχουν μπει κάτι δευτεράντζες και στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σας βλέπω ενθουσιασμένους, αλλά ναι. Εμένα να με ακούτε. Από ‘δω η γλυκιά μου κυρία, του Αλέξη η εκπρόσωπος μπορεί να του μεταφέρει ότι “το ‘ριξα”. Τον αγαπώ τον Τσίπρα κυρίως για την κίνηση εδώ. Η κίνηση στις Πρέσπες, για μένα, ήταν μία πολύ σοβαρή εθνική κίνηση. Και το οποίο η πανύβλαξ Νέα Δημοκρατία αφού πρώτα το καταράστηκε, μετά άρχισε να το γλύφει”.

Λίγο αργότερα, εξάλλου, όταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, Αλέξης Κωστάλας, ευχαριστούσε τους χορηγούς των εκδηλώσεων, όταν ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού ο κ. Κραουνάκης ακούστηκε να φωνάζει από τα παρασκήνια “Δεν υπάρχει Υπουργείο Πολιτισμού”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *