Προκλητικός ο Ζάεφ – Σιγή… ιχθύος από την Αθήνα

Προκλητικός ο Ζάεφ – Σιγή… ιχθύος από την Αθήνα

404
SHARE

«Μακεδονία» συνεχίζει προκλητικά να αποκαλεί τη χώρα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις διεθνείς επαφές του ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, με σημερινή του ανάρτηση στο twitter, σε συνέχεια ανάλογων χθεσινών αναρτήσεων και δηλώσεών του, με την Αθήνα να τηρεί … σιγήν ιχθύος.

«Η Μακεδονία αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δημοκρατικού κόσμου. Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι τώρα είμαστε μια σταθερή και ασφαλής χώρα. Πάμε μπροστά, ήρθε η ώρα για την οικονομία!», έγραψε συγκεκριμένα στο twitter, αναφερόμενος στις επαφές του στο Νταβός, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, σηκώνοντας και σχετικό βίντεο και καλώντας τους διεθνείς επενδυτές να στηρίξουν την οικονομία της χώρας του.

Ο κ.Ζάεφ, όπως μετάδωσε εξάλλου, το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του, είχε συνάντηση στο περιθώριο του φόρουμ στο Νταβός με τον  Τζορτζ Σόρος, μέγα ευεργέτη και χρηματοδότη – ως γνωστόν – της χώρας του. Τη συνάντηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ.Ζάεφ, μέσω του λογαριασμού του στο twitter. Ο Τζορτζ Σόρος έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και όπως έγραψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της γείτονος, οι δυο τους αντάλλαξαν ιδέες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και του ιδρύματος “Open Society” του μεγαλοεπενδυτή, σε διάφορους κοινωνικούς τομείς.

Σε χθεσινές δηλώσεις του, επίσης, στην σκοπιανή έκδοση της Deutsche Welle, ο Ζόραν Ζάεφ τόνιζε: “Οι λαοί και οι χώρες μας έχουν καταφέρει μία κοινή νίκη για την ειρήνη και την πρόοδο στα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ας είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι Μακεδόνες και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή”…..

LEAVE A REPLY