Προκόπης Παυλόπουλος από την Κοζάνη: Η Ελλάδα περιμένει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων...

Προκόπης Παυλόπουλος από την Κοζάνη: Η Ελλάδα περιμένει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της ΠΓΔΜ

495
SHARE

Μήνυμα προς την ΠΓΔΜ ότι η Ελλάδα περιμένει την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της να αλλάξει το Σύνταγμά της έστειλε ο Πρόεδροςτης Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σήμερα από την Κοζάνη, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της πόλης.

Κατά την αντιφώνησή του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι μία σημαντική προϋπόθεση που πρέπει να εκπληρωθεί από πλευράς της γείτονος είναι «η επίλυση του ζητήματος του ονόματος σύμφωνα με την ιστορία και με το διεθνές δίκαιο» και επεσήμανε ότι πΓΔΜ “ανέλαβε την υποχρέωση αλλαγών στο σύνταγμά της” και “περιμένουμε την εκπλήρωσή της”.

Παραμένοντας στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης τόνισε ότι “μόνον όταν τελειώσει οριστικά -δεν πρόκειται σ’ αυτό να υπάρξουν εκπτώσεις- όλη αυτή η διαδικασία και αφού διαπιστωθεί ότι η συνταγματική αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις, τότε είναι δυνατό να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, καθώς και ουσιαστική έναρξη συζητήσεων, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της πΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των πολιτικών ηγετών της ΠΓΔΜ σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε: “Ακούμε τις δηλώσεις των γειτόνων μας, αλλά η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ερμηνεύεται όπως αναφέρεται στο γράμμα της”.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και διαπιστωθούν όλα τα παραπάνω που έχουν συμφωνηθεί “τότε, και μόνο τότε, είναι δυνατό να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων”.

LEAVE A REPLY