Προκόπης Παυλόπουλος από τη Θεσσαλονίκη: “Οι κίνδυνοι που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα...

Προκόπης Παυλόπουλος από τη Θεσσαλονίκη: “Οι κίνδυνοι που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα δεν έχουν περάσει”

659
SHARE

«Θα μπορέσουμε να δικαιώσουμε την κραυγή αγωνίας – το Ποτέ Ξανά – αν αντιληφθούμε πως οι κίνδυνοι που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα δεν έχουν περάσει, το κάθε άλλο», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του απόψε πριν τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής προς τιμή και μνήμη των Εβραίων της Θεσσαλονίκης-θύματα του Ολοκαυτώματος, καταδικάζοντας κατηγορηματικά τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου εντός του ΑΠΘ το βράδυ της Παρασκευής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας διοργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή και από τον ίδιο τον κ.Παυλόπουλο. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό των ΜΑΤ και προκλήθηκε ένταση και εκσφενδονίστηκαν πέτρες και κροτίδες κρότου-λάμψης αντίστοιχα.

«Μορφώματα που βρίσκονται στις παρυφές του ναζισμού απειλούν την Ευρώπη. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις στην Ελλάδα το βλέπουμε, το ζούμε. Το ζήσαμε στη Θεσσαλονίκη προχθές μέσα από τη βάρβαρη πράξη ιεροσυλίας στο παλιό εβραϊκό κοιμητήριο. Τι ανθρώπινα όντα είναι εκείνα που δεν διστάζουν να βανδαλίζουν την μνήμη και τον πολιτισμό μας, τον άνθρωπο που έχουν στόχο. Δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι”, τόνισε σχετικά, προσθέτοντας ότι αυτή τη φορά δεν πρέπει να τους περάσει γιατί αυτό θα είναι μοιραίο”, τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ.Παυλόπουλος και στο Μουσείο Ολοκαυτώματος που θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι “από τη Θεσσαλονίκη θα εκπέμπουμε παγκοσμίως το μεγάλο μήνυμα ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι το Ολοκαύτωμα υπήρξε το ειδεχθέστερο έγκλημα στην ιστορία του ανθρώπου”.

LEAVE A REPLY