Προμαχώνας: Τα… βρεφικά είδη ήταν όπλα!

Προμαχώνας: Τα… βρεφικά είδη ήταν όπλα!

945
SHARE

Ένα μίνι… οπλοστάσιο αποκαλύφθηκε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από τους αρμόδιους υπαλλήλους της ΚΟΕ του Τελωνείου Σερρών στον Προμαχώνα, με τη συμβολή αυτοκινούμενου Συστήματος Ελέγχου (X-RAY).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο από τη Βουλγαρία, οι τελωνειακοί εντόπισαν και κατέσχεσαν 61 είδη όπλων (7.295 τεμάχια) και συγκεκριμένα 20 περίστροφα- πιστόλια γκαζιού – αερίου, τρία αεροβόλα, 6.500 φυσίγγια των 9 mm αβολίδωτα κρότου λάμψης, 21 σπρέι πιπεριού, δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, τρία μαχαίρια καθώς και διάφορα άλλα είδη τοξοβολίας.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο στα συνοδευτικά έγγραφα μεταφοράς που επεδείχθησαν, αναγράφονταν ως μεταφερόμενα είδη συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη (!). Κατά την ακτινοσκόπηση και ανάλυση της εικόνας του φορτηγού οχήματος δημιουργήθηκαν εύλογες υποψίες για την ύπαρξη όπλων εντός του χώρου φόρτωσης του με απόρροια τη διενέργεια φυσικού έλεγχου, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα, τα προαναφερθέντα όπλα.

Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, κατασχέθηκε το φορτηγό αυτοκίνητο και για τον Έλληνα παραλήπτη των κατασχεθέντων εμπορευμάτων ζητήθηκε η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης για τη σύλληψη του.

Σε βάρος των εμπλεκομένων, υποβλήθηκε δικογραφία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

LEAVE A REPLY