Προς νομικές κινήσεις κατά της ΕΒΖ από τευτλοπαραγωγούς του Έβρου

Προς νομικές κινήσεις κατά της ΕΒΖ από τευτλοπαραγωγούς του Έβρου

646
SHARE

Στη δικαιοσύνη ετοιμάζονται να προσφύγουν τευτλοπαραγωγοί του Έβρου που αρνούνται να γίνουν μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, προκειμένου να πληρωθούν για τη σοδειά του 2017 από την ΕΒΖ, καθώς η εν λόγω διαδικασία που επελέγη από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, όπως τονίζουν, στην πράξη τους υποχρεώνει να υπογράψουν δάνεια προκειμένου να πληρώσουν τον εαυτό τους, επειδή η ΕΒΖ και η Κυβέρνηση αδυνατούν να λύσουν τα προβλήματα της εταιρείας. Παράλληλα, δεν λείπουν τόσο στον Έβρο όσο και σε άλλες περιοχές τευτλοπαραγωγής και οι περιπτώσεις αγροτών που ακόμη και εάν θέλουν να γίνουν μέλη της συγκεκριμένης Τράπεζας δεν μπορούν, καθώς η διαδικασία προϋποθέτει ασφαλιστική ενημερότητα και μη ύπαρξη χρεών λ.χ. για ΕΝΦΙΑ κ.ο.κ.

Ομάδα Εβριτών παραγωγών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ζητήσει νομικκή συμβουλή και αναμένεται να καταθέσουν στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας αίτημα για έκδοση διαταγγής πληρωμής, βάσει των τιμολογίων που τους έχουν «ξεμείνει».

Στο κλίμα αυτό, οι παραγωγοί του Έβερου που θα συνεχίζουν τη συνεργασία τους με την ΕΒΖ και θα σπείρουν φέτος ξανά τεύτλα αναμένεται να είναι ελάχιστοι, γεγονός που θα δώσει βέβαια και το “άλλοθι” στην ΕΒΖ για μη λειτουργία του εργοστασίου της στην Ορεστιάδα.

Ακόμη, εξάλλου, και όσοι αγρότες της περιοχής δέχτηκαν λόγω ανάγκης τη λύση πληρωμής μέσω της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών εκφράζουν φόβο ότι οι ίδιοι θα επωμιστούν τη ζημία εάν δεν μπορέσει η ΕΒΖ να πουλήσει τις ποσότητες ζάχαρης που ενεχυρίασε στην τράπεζα σε ικανοποιητική τιμή, καθώς είναι πλέον μεριδιούχοι της τράπεζας.

LEAVE A REPLY