Προσοχή(!) τηλεφωνική απάτη

Προσοχή(!) τηλεφωνική απάτη

807
SHARE

Θύμα υπέρογκων χρεώσεων στους λογαριασμούς τηλεφωνίας έχει πέσει μεγάλος αριθμός πολιτών από πενταψήφιο νούμερο που κρατάει τους ανυποψίαστους στη γραμμή τάζοντας υποτιθέμενα δώρα, μικρά και μεγάλα.

Το Thesseconomy.gr έγινε δέκτης καταγγελίας μιας συνταξιούχου γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη. Το ιστορικό της εξαπάτησης βάση της μαρτυρίας έχει ως εξής: Χτυπάει το σταθερό τηλέφωνο στην οικία της ανυποψίαστης γυναίκας, σηκώνοντας το ακούει από την άλλη άκρη της γραμμής να την προτρέπουν να καλέσει σε πενταψήφιο νούμερο προκειμένου να κερδίσει πολλά δώρα ακόμη και μετρητά και εδώ είναι η παγίδα στην οποία έπεσε η μεγάλης ηλικίας κυρία ( ηλικίες στις οποίες στοχεύουν οι επιτήδειοι). Καλώντας στο πενταψήφιο τηλέφωνο της ανέφεραν πως κέρδισε μια αλοιφή προσώπου με υαλουρονικό, 60 ευρώ σε μετρητά τα οποία θα της αποστείλουν στο σπίτι και θα έμπαινε και σε κλήρωση για ένα αυτοκίνητο και 500 ευρώ μετρητά, με έναν πενταψήφιο κωδικό, ο οποίος μάλιστα θα ανακοινωνόταν από μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας. Η γυναίκα απάντησε πως δεν επιθυμεί τίποτα από όλα αυτά, αλλά ούτε και την κάρτα υγείας που της πρότειναν να της αποστείλουν, καθώς τους απάντησε πως έχει δική της ασφάλιση και μάλιστα πολύ καλή και έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά από λίγες ημέρες οι εκπλήξεις ήταν δύο, πρώτον έρχεται ο λογαριασμός του σταθερού τηλεφώνου παραφουσκωμένος ( μάλιστα η μόνη χρέωση ήταν σε αυτόν τον πενταψήφιο αριθμό καθώς η γυναίκα δεν είχε ξεπεράσει τις παροχές του συμβολαίου που καλύπτονται από το πάγιο) και δεύτερη έκπληξη της παραδίδεται μια κάρτα υγείας (φώτο) με την υποσημείωση ότι εάν επιθυμεί μπορεί να την επιστρέψει εντός 14 ημερών.

Το θύμα θορυβημένο και εκνευρισμένο από τον υπέρογκο κυρίως λογαριασμό τηλεφώνου, καλεί στο πενταψήφιο νούμερο και στην υπάλληλο που της απαντά της επισημαίνει πως θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα παραπόνων, η υπάλληλος τότε αλλάζοντας ύφος και σε αμυντική στάση της λέει να μην κάνει καμία τέτοια κίνηση και πως θα επικοινωνήσει μαζί της ο προϊστάμενος της προς διευθέτηση του ζητήματος. Πέρασε μια εβδομάδα και ο προϊστάμενος φυσικά και δεν επικοινώνησε. Πάντως σε επικοινωνία με την εταιρία τηλεφωνίας η απάντηση που έλαβε η άτυχη γυναίκα ήταν πως αυτό το ποσό θα το επιβαρυνθεί και δεν μπορεί να αποφύγει τη χρέωση. Τα ερωτηματικά πολλά: Πως βρήκε η υποτιθέμενη εταιρία που μοιράζει δώρα το τηλεφωνικό αριθμό της συνταξιούχου και κυρίως πως έμαθε την οδό κατοικίας της για να της αποστείλει την κάρτα υγείας. Επίσης γεννάτε μεγάλος προβληματισμός για το τι κάνουν οι εταιρίες τηλεφωνίας για να προστατέψουν τους πελάτες τους από τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα.

Το Thesseconomy σας προτείνει μεγάλη προσοχή μην πιστεύετε κανέναν που θέλει χωρίς φανερό αντάλλαγμα να σας προσφέρει πλούσια δώρα και φυσικά μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας κρατάει στην τηλεφωνική γραμμή για ώρα με τέτοιες αναφορές.

LEAVE A REPLY