Προσφυγή της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας στο ΣτΕ κατά των νέων σταθμών διοδίων

Προσφυγή της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας στο ΣτΕ κατά των νέων σταθμών διοδίων

2497
SHARE

“Φρένο” στην λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού επιχειρεί να βάλει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης.

Ειδικότερα, με την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η περιφέρεια στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, επιδιώκει να “μπλοκάρει” τη χωροθέτηση επιπλέον σταθμών διοδίων τόσο κατά μήκος της Εγνατίας Οδού (Μαλγάρων, Θεσσαλονίκης, Ανάληψης, Ασπροβάλτας, Προμαχώνα, Στρυμονικού) , όσο και στο παράπλευρο δίκτυο και στους κάθετους άξονες (Κλειδίου,Αξιού,Χαλάστρας, Λαγκαδά, Σερρών, Προφήτη, Βαγιοχωρίου, Βρασνών, Πολυκάστρου).

Επιπλέον, η περιφέρεια προσφεύγει και κατά της υπέρμετρης αύξησης του ύψους των τελών διέλευσης, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και το 100%, σε σχέση με σήμερα.

“Με το διπλασιασμό του αντίτιμου διέλευσης και τον πολλαπλασιασμό των σταθμών, πλήττεται ευθέως η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, αυξάνεται υπέρμετρα το μεταφορικό κόστος και το κόστος μετακινήσεων των πολιτών, οπότε μπαίνουν νέα εμπόδια για ανάπτυξη της περιοχής μας”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

LEAVE A REPLY