Προτιμούν την Τουρκία για τα εορταστικά ψώνια τους οι Θρακιώτες-Ουρές αυτοκινήτων στα...

Προτιμούν την Τουρκία για τα εορταστικά ψώνια τους οι Θρακιώτες-Ουρές αυτοκινήτων στα τελωνεία Κήπων και Καστανιών

592
SHARE

“Περασμένη-ξεχασμένη” φαίνεται πως είναι για τους κατοίκους του Έβρου, αλλά και της υπόλοιπης Θράκης, η υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν επί μήνες παρατύπως στις φυλακές της Αδριανούπολης, στη γειτονική Τουρκία, και αμελητέες οι αλλεπάλληλες απειλές του Ερντογάν προς τη χώρα μας, καθώς τόσο σήμερα, όσο και τις προηγούμενες ημέρες, συγκεκριμένα από τα Χριστούγεννα κι εξής, υπάρχουν καθημερινά ουρές αυτοκινήτων Ελλήνων, που κατευθύνονται για τα εορταστικά τους ψώνια στην Τουρκία.

Όπως επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες το thesseconomy.gr, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το τελωνείο Κήπων, σήμερα Σάββατο υπήρξε αυξημένη ροή εξόδου αυτοκινήτων με ελληνικές πινακίδες προς τη γείτονα χώρα, για ψώνια στη μεγάλη λαϊκή (παζάρι) στην Κεσσάνη, περίπου 25 χλμ. ανατολικά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και όλες τις τελευταίες ημέρες, από τα Χριστούγεννα και εξής, για τα ψώνια των εορτών.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο τελωνείο των Καστανιών, όπου τις τελευταίες ημέρες σχηματίζονται χωρίς υπερβολή ουρές αυτοκινήτων Ελλήνων, από όλη τη Θράκη, που σπεύδουν μαζικά να πραγματοποιήσουν τις αγορές και τα δώρα τους για τις γιορτές από τη γείτονα χώρα.

Οι συνέπειες φυσικά είναι εύλογες για την τοπική αγορά και εμπορικές επιχειρήσεις του Έβρου και όχι μόνο, καθώς τα ψώνια στην Τουρκία αποτελούν ξανά καθημερινή ή έστω σταθερή Σαββατοκυριακάτικη συνήθεια.

Αντιστρόφως, μεγάλο ¨κύμα” Τούρκων εκδρομέων αναμένεται στη Βόρεια Ελλάδα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

LEAVE A REPLY