Πρωτοφανής καταιγίδα και χαλαζόπτωση στη Θεσσαλονίκη – “Βενετία” το κέντρο – Πλημμύρισε...

Πρωτοφανής καταιγίδα και χαλαζόπτωση στη Θεσσαλονίκη – “Βενετία” το κέντρο – Πλημμύρισε μέχρι και ο Λευκός Πύργος!!

2072
SHARE

Έντονα προβλήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα στην περιοχή από το Λευκό Πύργο μέχρι τη ΔΕΘ-Δημαρχείο, στα Δικαστήρια αλλά και σε ολόκληρη την πόλη προκάλεσε η πρωτοφανής καταιγίδα και χαλαζόπτωση, με το νερό να ξεπερνά το μισό μέτρο και να ακινητοποιεί τα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Νίκης.

Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή οδό Λεωφόρο Νίκης, πλημμύρισαν ο Λευκός Πύργος και όλα τα υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησαν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Θωμάς Ψαράς.

Η λεωφόρος Νίκης πλημμύρισε, επίσης, στο ύψος του λιμανιού με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να εγκλωβιστούν και να πλημμυρίσουν τα πέριξ καταστήματα. Από τις 12.30 που ξέσπασε η καταιγίδα μέχρι τις 2 το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχτεί πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα, ενώ χρειάστηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις, στην Αγίων Πάντων και στις Συκιές. Στη πρώτη, διασώθηκε οδηγός από το αυτοκίνητο του, αφού τα νερά πλημμύρισαν το δρόμο κάτω από τη γέφυρα, ενώ στις Συκιές στην οδό Μεσολογγίου η πυροσβεστική έσωσε μια γυναίκα από το πλημμυρισμένο σπίτι της.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μέσα στο Λευκό Πύργο έχουν εγκλωβιστεί περίπου 20 μαθητές και καθηγητές από σχολείο του Πηλίου. Οι υπεύθυνοι του μνημείου ειδοποίησαν τις αρχές, έχει μεταβεί στο σημείο  περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται πυροσβεστικό όχημα για να αντλήσει το νερό.

LEAVE A REPLY