Πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 6.000 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ σε...

Πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 6.000 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

931
SHARE

Το “πράσινο φως” για την πρόσληψη 6.000 ανέργων πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, άναψε ο ΟΑΕΔ.

Στόχος του νέου προγράμματος, διάρκειας 18 μηνών,  είναι ο επαναπατρισμός επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, των υλικών κατασκευών, των τεχνολογιών πληροφορικής και της εφοδιαστικής αλυσίδας ενώ θα επιχορηγηθούν με το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του κάθε ωφελούμενου.

Αποδοχές

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για τους κατόχους πτυχίων πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας ως 39 ετών, οι μηνιαίες αποδοχές θα είναι 1.200 ευρώ (600 ευρώ η επιδότηση), για τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου 1.400 ευρώ (700 ευρώ η επιδότηση) και για τους κατόχους διδακτορικού διπλώματος 1.600 ευρώ (800 ευρώ επιδότηση).

«Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούμε για την ανάσχεση της φυγής εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ, Δημήτρης Καραμπέρης και σημείωσε πως όσοι ενταχθούν σε αυτό, «θα πιάσουν δουλειά από τις αρχές του 2019».

Μεταξύ των κριτηρίων κατάταξης των ωφελούμενων στο πρόγραμμα είναι η εγγραφή στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, έστω και μία ημέρα, η κατοχή κάρτας ανεργίας και η λήψη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του οργανισμού (www.oaed.gr).

 

LEAVE A REPLY