Πρόγραμμα “Roots”: Οι ελληνικές ΜμΕ με καινοτόμες ιδέες αποκτούν πρόσβαση σε διεθνή...

Πρόγραμμα “Roots”: Οι ελληνικές ΜμΕ με καινοτόμες ιδέες αποκτούν πρόσβαση σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια

461
SHARE

Την σπάνια μέχρι σήμερα δυνατότητα πρόσβασης σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια και εξοικείωσης με κανόνες και βέλτιστες πρακτικές της διεθνούς κεφαλαιαγοράς και επενδυτών προσφέρει σε ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με καινοτόμες ιδέες το πρόγραμμα “Roots”, που παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα-πρωτοβουλία  του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC) και του Υπουργείου Εξωτερικών, που στοχεύει στην ανάδειξη ανταγωνιστικών και εμπορικά αξιοποιήσιμων επιχειρηματικών σχεδίων μικρομεσαίων εταιρειών με τελικό στόχο την άντληση των κεφαλαίων, που απαιτούνται για την υλοποίησή τους, μέσω της κεφαλαιαγοράς.

Ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α.στη Θεσσαλονίκη, κ. Gregory Pfleger, στο πλαίσιο της παρουσίασης  απηύθυνε χαιρετισμό, δηλώνοντας: «Επιτρέψτε μου, μαζί με τον Πρέσβη Πάιατ, να συγχαρώ το Χρηματιστήριο Αθηνών και την ομάδαROOTS, καθώς και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα υποστήριξης των Ελλήνων επιχειρηματιών και των μκρο-μεσαίων επιχειρήσεων, ενός τομέα που υποστηρίζουμε σθεναρά και που αναδείξαμε στο αμερικανικό περίπτερο κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η ομάδα μου και εγώ θα συνεχίσουμε να είμαστε υποστηρικτές ενός πολύ δυνατού και καινοτόμου επιχειρηματικού τομέα εδώ στην βόρεια Ελλάδα».

Οι κ.κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνο-ΑμερικανικούΕμπορικού Επιμελητηρίου και Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Xρηματιστηρίου Αθηνών αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενίσχυσης της δυνατότητας καινοτόμων μικρομεσαίων εταιρειών να αποκτήσουν πρόσβαση στην κεφαλαιαγορά, στους στόχους και τα οφέλη του προγράμματος, καθώς και στη διαδικασία συμμετοχής σε αυτό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ένα λειτουργικό προϊόν ή υπηρεσία με έμφαση στην καινοτομία και παρουσιάζουν μία εφικτή επιχειρηματική πρόταση με προοπτική ανάπτυξης και τη δυνατότητα να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών.

Οι CorporateChampions, που ήδη στηρίζουν το πρόγραμμα είναι οι εταιρείες EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΕΜΕΣ,  ΤΙΤΑΝ καιΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Η GRANT THORNTON και η DELOITTE είναι οι Advisory Partners, που ξεκινούν τη στήριξη των εταιρειών στη διαδρομή τους στο πρόγραμμα. Το εκπαιδευτικό σκέλος του προγράμματος υποστηρίζουν έμπειροι συνεργάτες όπως η Ελληνική Ένωση CFA, το Global Competitiveness Academy (GCA) και το Arizona State University, καθώς και διεθνώς καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί του χώρου.

Μέσω της συμβολής του μέντορα και του επενδυτικού συμβούλου, οι εταιρείες θα έχουν την απαραίτητη καθοδήγηση που θα τις βοηθήσει να αναπτύξουν και να προσαρμόσουν τα τρία παραδοτέα του προγράμματος (BusinessPlan, FinancialStructure and Investment Proposal), και να φτάσουν στο σημείο της επενδυτικής ετοιμότητας. Το πρόγραμμα Roots θα φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με διεθνώς αναγνωρισμένα και έμπειρα στελέχη της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας μέσα από δράσεις δικτύωσης, που βασίζονται στη διάχυση βέλτιστων πρακτικών.

Η επιτυχής κατάληξη κάθε επενδυτικής πρότασης είναι να καταφέρει να αντλήσει τα κεφάλαια, που απαιτούνται για την υλοποίησή της, μέσω της κεφαλαιαγοράς.

Στην παρουσίαση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των CorporateChampions (κ.κ. Ναζίδου Αναστασία,Διευθύντρια Δικτύου Καταστημάτων Β. Ελλάδος, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κέρκυρα, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Άλκης Αλεξάνδρου, Αναπλ. Γενικός Διευθυντής Αγροτικού Τομέα Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ,) και των AdvisoryPartners (κ.κ. Αντώνης Μάρκου, Partner DELOITTE,Γιώργος Δεληγιάννης, SeniorPartner, GRANT THORNTON).

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την αίτηση τους στην ιστοσελίδα του προγράμματος (https://www.roots-program.com) από αύριο, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018.

Επικοινωνία:

e-mail: roots@athexgroup.gr,τηλ.:210 3366825  

LEAVE A REPLY